• Klant: FEM Data Streamliner
  • Opdracht:  Internet projectplan, ontwerp en bouw website.

FEM Data Streamliner (FEM DS) maakt add-on in-the-cloud software voor sterkte berekeningen op statische ontwerpen. Ook verstrekt zij op de website technische kennis voor de constructie engineers. Het doel van de website voor FEM DS is om de online software te verkopen en ondersteuning te bieden. De doelgroep zijn ingenieurs en bouwkundigen die werkzaam zijn in de structure engineering. Daarnaast wil FEM DS informatie, tools en cases verstrekken voor de branche om zo meer traffic te genereren op de website.

De bestaande website met losse pagina’s is bewerkelijk en moeilijk doorzoekbaar te maken. Een Content Management Systeem moet de site makkelijker aanpasbaar en doorzoekbaar maken.

Aan de hand van een uitgebreid interview en takenlijst is er een navigatiestructuur opgesteld. In het functioneel ontwerp zitten de wireframes die het prototype van de webpagina’s weergeven.

Er zijn grafische ontwerpen van de website gemaakt. Zo wordt de responsive site getoond in een desktop en mobile omgeving.

Pagina's van het ontwerp voor FEM Data Streamliner.

Pagina's van het ontwerp voor FEM Data Streamliner.

Projectplan en webdesign: Percy Peetam